Слушайте избраното от вас Online Radio
Търсете в сайта на Online Radio BG
Меню


Популярни
За автомобилите

Радио новини


Радио Фокус започна излъчване на 103.6 FM в София

На 15 декември 2009 г. международното френско радио RFI (Radio France Internationale) преустанови предаването си в София, а на неговата честота започна излъчване програма на българското информационно Радио „Фокус”. Новината предизвика драматични реакции, както се случва всеки път при размествания в софийския радиоефир. Промяната стана възможна след като централата на френското национално радио в Париж реши да се оттегли от България като част от мерките за намаляване на разходите. Френското радио продаде софийското си поделение РФИ-България ЕООД на варненското дружество „Възраждане Варна 2009” ООД, което от своя страна прехвърли лицензията си на „Софмедия Броадкастинг” ЕООД. На проведено вчера закрито заседание Съветът за електронни медии реши радио RFI вече да се нарича „Фокус" и одобри промени в програмната лицезия на радиото.
На закрито заседание Съветът за електронни медии реши радио RFI вече да се нарича „Фокус". Промяна има не само в името, но и в параметрите на лицензията - ще има по-малко новини и актуални предавания отколкото досега по френското радио. За сметка на това обаче програмата от 11 часа и половина става денонощна. За промяната в програмната лицензия разказа пред „Дарик" членът на Съвета за електронни медии Анна Хаджиева. Днешното решение на СЕМ е било взето с 5 гласа „за", двама са се въздържали, един е бил против, а един от членовете на медийния орган не е присъствал по време на гласуването.

Пред „Дарик радио" членът на СЕМ Анна Хаджиева обясни аргументите си да гласува „против": "Преди време съветът отказа на друг оператор ползването на търговската марка, защото това би въвело в заблуждение слушателите. В доку

Публикувал: Елвира Николова

предишна страница