Слушайте избраното от вас Online Radio
Търсете в сайта на Online Radio BG
Меню


Популярни
За автомобилите

Radio Plovdiv Online

Слушай Радио Пловдив онлайн на живо, научи нещо повече за медията и остави своят коментар
Radio Plovdiv, Радио Пловдив - лого

Слушай Радио Пловдив он лайн от тук

Слушай радио Radio Plovdiv онлайн от тук Директно през браузърa, с Winamp, Android или iPhone.
Listen Radio Plovdiv free on line or download. Вашата оценка е 7.40 от 10 / На база 127 гласа /

Радио Пловдив е българско регионално радио. За първи път в ефир сигналът му прозвучава през 1955 г.Радио Пловдив е една от електронните медии в България с най-богата история. Когато през 1955 година за първи път в ефир прозвучава сигнала на Радио Пловдив, нито неговите създатели, нито пък слушателите му могат да си представят, че след няколко десетилетия “на живо” от тази честота ще звучат гласовете на българските дисиденти, на папа Йоан Павел Втори, на британския принц Чарлз и на руския писател Виктор Суворов, осъждан трикратно на смърт от съветското правителство.

Днес Радио Пловдив е част от Българското национално радио, независима медия, отстояваща ежедневно свободата на словото и мисълта, медия, която информира обективно и честно слушателите и посредничи в диалога между институциите на демократичната държава и обществото.

Според социологическите проучвания Радио Пловдив е безспорният информационен лидер в своя район на покритие. Ние следваме основните принципи на обществените медии и осигуряваме точна и обективна информация в програмата си, която е територия на новини, независимо от тяхната география.

Радио Пловдив осъзнава своите образователни и културни функции и се стреми да бъде медиатор и глас на хората, създаващи българската наука, изкуство и култура.

Плурализмът на мнения и различните гледни точки при отразяването на актуалните събития е другият основен принцип на Радио Пловдив. За нас е важно да провокираме обществен дебат, защото в сблъсъка на мнения ставаме по-информирани, по-независими, по-свободни, а и по-толерантни. Радио Пловдив е първото българско радио, излъчващо на живо в Интернет от март 1998 година. Екипът на Радио Пловдив е колективен носител на наградата “ПЛОВДИВ” за журналистика.

РАДИО ПЛОВДИВ е информационно радио. Затова първостепенно място в програмата му заемат емисиите НОВИНИ. На всеки кръгъл час РАДИО ПЛОВДИВ излъчва собствени или комутира емисии “НОВИНИ” на БНР по установена схема.

По силата на същата схема РАДИО ПЛОВДИВ излъчва на половин час ВОДЕЩИТЕ НОВИНИ в едно изречение /headlines/. Основните емисии са съставени от новини, информации, кореспонденции, озвучени информации, както и директни включвания от мястото на събитието.

Принципите, по които се подготвят тези емисии са обективност, актуалност, значимост, повторяемост. Новините са ангажимент на ИНФОРМАЦИОННИЯ ЕКИП на РАДИО ПЛОВДИВ. Екипът е колективен носител на НАГРАДАТА “ПЛОВДИВ” ЗА ЖУРНАЛИСТИКА ЗА 1998 ГОДИНА.

За контакти с Радио Пловдив:

ул “Дондуков” № 2
Пловдив 4000
България

Директор: ++35932 / 632 841, director@radioplovdiv.bg
Заместник Директор: ++35932 / 625 057, zamdirector@radioplovdiv.bg
Главен редактор: ++35932 / 624 969, radioplovdiv@abv.bg
Главен инженер: ++35932 / 632 760, chiefeng@radioplovdiv.bg
Главен счетоводител: ++35932 / 633 020, finansi@radioplovdiv.bg
Реклама: ++35932 / 605 880;605 881, reklama@radioplovdiv.bg
Новини: novini@radioplovdiv.bg / radioplovdiv@abv.bg

Сайт на радиото: http://www.radioplovdiv.bg/

Автор: Елвира Николова

Тагове: Radio Plovdiv , Радио Пловдив , Radio Plovdiv online , Радио Пловдив онлайн, online, онлайн, onlain, on lain, онлаин, андроид, слушай, на живо, radyo, onlayn

Честоти на излъчване на Радио Пловдив

Пловдив  - 94.00MHz | Смолян  - 103.10MHz |
Коментари оставени за Radio Plovdiv

НОВО: Коментирай чрез Facebook от тук

Или коментирай чрез сайта от тук:

  • От Петър Диманов на 01.06.2013 13:11 - Радио Пловдив, наистина ми харесвате, т.е. - програмата ви. Компетентно, задълбочено, реактивно, динамично и много диалогично! Музиката е подбрана с вкус, новините са изчерпателни, а коментарното ви предаване в събота е професионално направено! Чудесно предаване за книги, класическа музика и свежо неделно утринно шоу! Благодаря ви и наистина е чудесно, че в Пловдив има толкова професионално действащо радио! Успех, подкрепяме ви и се радваме, че ви има!
  • От Жорко на 11.04.2013 08:42 - До преди 4 години може и да е било качествено радио, в момента радио Пловдив е пример за липса на свобода в изказването, липса на независима журналистика. Слушам сутрешниям им блок и забелязвам че в зависимост от водещия се казват понякога истините или просто се замазва и манипулират новините. Въпреки че радио Пловдив се издържа от парите на българския народ лично на мен не ми харесва то да става партийно радио или провинциалното радио на партия ГЕРБ.
  • От Kiro на 12.01.2013 21:22 - nie vi slushame ot Espania-Tarrafona blagodarq vi mnogo ot moeto semeistvo I ot mnogo vashi slushateli na radio Plovdiv,nai veche I nie sme ot Plovdiv.pozdravqvam celiqt vi ekip na radio Plovdivot Kiro.
  • От Костадин Мурджев на 27.10.2012 13:06 - Харесват ми предаванията на Радио Пловдив.Бих желал,ако е възможно да слушам по Вашето радио:БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА от преди 1940 година.За да си спомням за мойте младини.
  • От Ademann на 19.10.2012 10:00 - Zdraveite, bih pojelal sportnija komentator da se konzentrira pove4e v rabotata si, 4e ina4e ponjakoga zapo4va da kazva edna duma i spira za pove4e ot 3-4 sekundi predi da kaje vtorata 4ast ot dumata :-) Ponjakoga stava taka i po sredata na njakoe izr4enie! Useh Vi pojelavam Ademann
  • От шекерова на 06.10.2012 08:48 - Капон е права. Не льготете хората. С Белене сьвсем потьваме
  • От georgi на 30.04.2012 22:26 - mnogo dobra programa v ponedelnik ve4er
  • От rosi на 17.03.2012 12:52 - xaresva mi vaheto radio

Остави своят коментар за Radio Plovdiv от тук:


Уважавайте родният език и пишете на кирилица :) П.с. не пишете само с ГЛАВНИ букви

Въпрос за сигурност - отговорете на въпроса в полето:
Коя година сме?

предишна страница