Как да слушам


Как да слушам онлайн радио?

Ако си задавате този въпрос навярно срещате някакъв проблем. За това ние, екипа на OnlineRadioBg.com написахме това ръководство за слушане на радио.

Първото нещо което трябва да направите е да изберете желаното от вас радио. Това може да стане от страницата Онлайн радио където ще намерите всички български радиа които могат да се слушат през интернет. След като кликнете с левият бутон на мишката върху името на радиото, което сте си избрали, се зарежда страницата с радиото. Там сме поместили всичко свързано с радиото – лого, кратка история, описание, честоти на излъчване, данни за контакт и най-важното радио плейър.

За да започне онлайн излъчването на радиото, трябва да кликнете отново с левият бутон на мишката върху бутона „Радио Плейър“, който изглежда така:

Така изглежда бутона, който зарежда радио плейърите. Кликнете върху него за да се стартират

Отваря се нова страница, специално изработена за слушане на онлайн радио. В нея сме поместили цели 3 радио плейъра, с които да гарантираме че ще можете да си пуснете любимото радио /забележка – при някои радиа може да има повече или по-малко плейъри/. Плейърите изглеждат така:

По този начин изглеждат плейърите които сме интегрирали в специалната страница за слушане.

Стандартно, след като заредите страницата, радиото започва излъчване автоматично до няколко секунди. Но това зависи от настройките на вашият компютър и в някои случаи е възожно да се наложи да натиснете бутон “play” на някой от плейърите. Стремим се постоянно да актуализираме плейърите, така че винаги да „работят“, но ако в някой случай радиото не тръгне от първият плейър, пробвайте от втория, ако не тръгне и от него – от третия. Също така е възможно всеки плейър да излъчва с различно качество на звука, така че използвайте този който ви допада най-много.

Възможни проблеми

Проблем 1: липсата на инсталирам Windows Media Player.

  • Уверете се че имате инсталирана последната версия на този плейър /който по принцип идва автоматично инсталиран към вашата операционна система Windows/ . Може да го изтеглите и инсталирате от следният адрес: http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows/windows-media-player

Проблем 2: липса на плъгин към браузъра за Windows Media Player.

  • Ако вашият браузър е Internet Explorer тази приставка ще е инсталирана и готова за ползване.
  • Ако ползвате Mozilla Firefox трявба инсталирате Windows Media Player plugin, който може да изтеглите от ТУК. Стартирайте файла и следвайте инструкциите за инсталация. След като го инсталирате, задължително рестартирайте браузъра. Потребителите на Windows 8 трябва да изтеглят ТАЗИ добавка за Firefox, да я стартират и да натиснат бутона Allow, след което Install now. Когато кратката инсталация завърши рестартирайте браузъра.Вече може да слушате радио.
  • Ако сте с Google Chrome трявба инсталирате друг Windows Media Player plugin, който може да изтеглите от ТУК /кликнете с десен бутон и изберете Save As или Запиши като/. След като го изтеглите трябва да отидете в меню Tools/Инструменти  на браузъра  и от там да изберете Extensions/Добавки. Плъзнете изтегеният файл в прозорец с добавките.Хром ще поиска  разрешение на инсталира плъгина. След като му разрешите плъгина е успешно инсталиран. Вече може спокойно да слушате радио.
  • Ако имате друг браузър, тогава трябва да потърсите добавката за него и да я инсталирате. Ние ви съветваме да използвате някой от горепосочените.

Проблем 3: липса на Flash player.

За да инсталирате флаш плейър, трябва да посетите следният адрес http://get.adobe.com/flashplayer/ и да следвате инструкциите за изтегляне и инсталиране. Рестартирайте браузъра и сте готови.

Проблем 4: трябва да разрешите на браузъра да стартира плейърите.

Ако ви се покаже в горната част на екрана лента с питане за разрешение на стартиране на плейър, трябва да разрешите. По този начин позволявате на вашият браузър да стартира радио плейъра, който да възпоризведе желаното радио.

Други проблеми:

Ако срещате други проблеми или се затруднявате със слушането на онлайн радио не се колебайте да ни пишете от страницата За контакт. Наш служител ще се свърже с вас възможно най-бързо за да ви помогне.

Благодарим ви че избрахте да слушате онлайн радио от OnlineRadioBg.com

За ваше улеснение сме създали този видео клип в който ви показваме как най-лесно да слушате онлайн радио.

Може да изтеглите файла с помощна информация от ТУК

Забележка: