Радио Антола


radio antola

Radio Antola е 24-часово независимо, музикално-информационно радио, основано през 1997 г. в гр. Попово. Териториално радиото покрива радиус от 70-80 км. Радиото излъчва от собствена излъчвателна кула, разположена до село Посабина, община Попово. Сигналът доставя пълно покритие на община Попово и община Опака и малко в градовете Разград, Търговище, Омуртаг и Стражица.

Радио Антола има за цел да допринася за своевременната информираност на своите слушатели. Поддържайки постоянен контакт с тях, радиото отразява актуални и вълнуващи теми. В програмната схема на радиото са заложени информационни, културно-исторически и забавни рубрики, отразяващи характерните особености за региона. В своята работа екипът залага на принципите за съпричастност, толерантност и коректност в публичната си изява, чрез която спомага за поддържането на благоприятна бизнес среда в гр. Попово и региона. Не на последно мояст работещите в радиото си поставят задача да дават личен пример за употреба на чист и правилен български език, изграждане на музикален вкус и създаване на добро настроение в своите слушатели.

През 1997-2005 г. Радио Антола става партньорска радиостанция на българската редакция на BBC London. Дневните блокове са изпъстрени с актуална информация от града и региона и всичко, което има отношение към ежедневието на жителите на Попово и прилежащата му околия.  Новините съдържат обзор на по-важните събития от деня на местно, регионално и национално ниво. Вечерният блок има преобладаващо развлекателен характер с любопитна информация от България и света. В музикално отношение обликът на Радио  Антола е съобразен с тенденциите в изграждането на съвременно модерно форматно радио – плейлистът ни е съставен само от хитове с дистанция във времето 10 г. от съвременния момент.

За контакти:

Попово 7800, булевард България 103, вход Б, етаж 1
телефон: 0608/ 222 33
e-mail: radioantola@dir.bg