Радио 1


radio 1

radioplayer
Радио 1 – класическите хитове!

Радио 1 е съвременно българско радио, което има специфичната мисия да предлага на слушателите си музика, която е разпознаваема и се асоциира с миналите десетилетия. Затова не е никак случайно да чуете ламбада и изпълнители от ранга на АВВА, Елтън Джон, Марая Кери, Шер и Антонио Вивалди. Спецификата на плейлистата на Радио 1 логично привлича аудитория на по-зряла възраст – мужду 25 и 60 години.

Радиото може да бъде слушано както в ефир, така и в интернет. На сайта на Радио 1 ще откриете полезна забавна информация и новини от света на музикалния шоубизнес. Сайтът се характеризира със съвременен дизайн, изчистеност и активна работа със социалните мрежи.

Един от чаровете на радиото са т.нар. минути за класика, в които можете да се потопите в красивата музика на миналите години. Разнообразието от парчета е голямо и няма да ви омръзне нито за миг. Напротив, дори ще ви поощри да изчакате следващите минути класика.

Към днешна дата Радио 1 е българо-ирландска собственост, като мажоритарен собственик е ирландската фирма. Добре е да знаете, че това е първата радиоверига у нас с формат „Soft Adult Contemporary”. Какво ще значи това? Означава, че обхваща хитове и незабравими мелодии от 60-те години на 20 век. По този начин Радио 1 заема свое неповторимо място в българския радиоефир и става разпознаваемо за слушателите.

Радио 1 има активно присъствие в социалните мрежи и можете да следите посланията му и оттам.

Мисията на това българско радио е да предалага разнообразна музика на изпълнителите, доказали качествата и стойността си през годините. Затова често ще ви попаднат незабравими рок парчета, а също така и популярна класическа музика. С други думи, Радио 1 е настроението, от което се нуждаете, когато: пътувате към офиса, искате да се настроите на работна вълна, трябва ми атмосфера, в която да се отпуснете, или пък музикален съпровод, под който да карате колата си към морския бряг!

От музиката на Радио 1 струи романтика, неизменни човешки емоции и истории, както и добро настроение. Песните вълнуват и въздействат позитивно.

Според концепцията на радиото аудиторията му трябва да бъде преимуществено от хора с над средно образование, а също така и доход и социално положение над средното за страната. Т.е. не очаквайте да чуете песни от ниския музикален стил.

Радиото се стреми да подобрява плейлистата, като постоянно изследва вкусовете на аудиторията. Усъвършенстването е прекият път към подобряването на продукта и стремежа към разширяване на покритието на радиостанцията у нас и зад граница.

Честоти на излъчване на Радио 1:

София 106,0 MHz; Кюстендил 89,5 MHz; Благоевград 102,3 MHz; Гоце Делчев 94,6 MHz; Боровец 97,9 MHz; Ихтиман 95,2 MHz; Велинград 88,8 MHz; Пловдив 95,5 MHz; Пазарджик 87,7 MHz; Смолян 104,5 MHz; Кърджали 94,0 MHz; Стара Загора 88,8 MHz; Сливен 94,7 MHz; Бургас 90,5 MHz; Варна 93,8 MHz; Русе 88,9 MHz; Велико Търново 90,3 MHz; Габрово 104,0 MHz; Ябланица 96,1 MHz; Ботевград 95,9 MHz; Разград 98,1 MHz; Балчик 92,3 MHz; Разлог 99,6 MHz; Севлиево 91,8 MHz; Момчилград 104,3 MHz; Асеновград 107,6 MHz(очаквайте); Тервел 98,0 MHz(очаквайте); Мадан 97,3 MHz(очаквайте);

За контакти с Радио 1 :

Централен офис
1404 София, ул.”Риккардо Ваккарини” № 6 Б
тел.: 02 / 931 30 30
e-mail: reklama@radioreklama.bg