Радио Форте


forte radio

radioplayerRadio Forte е регионален радио излъчващо в региона на Шумен, Търговище и част от Разград, Велики Преслав, Нови Пазар, Каспичан. Намира се в гр. Шумен. Форте Радио е в българският ефир от 1 декември 1994 г. и вече повече от десет години отстоява лидерска позиция сред радиостанциите на територията на Шумен и региона, благодарение на добрата програма, музикалния формат и екипът от специалисти.

Радио Форте излъчва програма, която е адресирана към широката аудитория. Основната аудитория на радиото е на възраст от 20 до 50 години, със средно и по-висока степен образование и с доходи около средния за страната. В 24-часовата си програма форте радио поднася информация от различно естество по интересни начини и форми, умело съчетана с музика.

Radio Форте  разпространява информация в ефира, която е широко тематична: икономическа, политическа, културна, музикална, образователна, научна и друг вид социално значима. По-голямата част от излъчваната информацията има пряка връзка с живота на слушателите и отразява техните проблеми. В ефир информацията се поднася под различни форми: новини, репортажи, анкети, интервюта, коментари, публицистични предавания, игри и други.

Радио Forte излъчвна музика от различни стилове и жанрове, както и от различни години, носеща добро настроение. На всеки кръгъл час звучат две песни от български автор и изпълнител с цел популяризиране на произведения на български автори и изпълнители. Музиката е стилово разнообразна, като отразява и задоволява широките интереси и вкусове на аудиторията на радиостанцията.

Програмата на Форте Радио:

От понеделник до петък, включва 10 кратки и 2 разширени новинарски емисии, обедна и вечерна, спортни, културни и забавни рубрики.
Сутрешният блок е наситен със сервизна, полезна, любопитна и спортна информация, обслужваща града и региона, в който важен елемент е участието на слушатели, изразено чрез анкети, репортажи, открита телефонна линия и др.

В часовете следобяд, успоредно с актуалната информация в програмата са заложени забавни и игрови елементи – кулинарна рубрика „Мерудии“, хороскоп, улична обстановка, „Къде, какво, кога на тази дата в Европа“, културен афиш, „Тенекиените барабани“ – седмична коментарна рубрика за събитията в Шумен, страната и света.

Вечерни музикални предавания „Зона Зелено“ – за вечните класически хитове, „Българският ТОП 100“, „Кречетало“ и др. През уикенда – Хитовете на Форте Радио, Хороскоп с Форте радио, Седмична прогноза и други специализирани рубрики. Всяка неделя от 11 до 13 часа – Обществено-политическото предаване на ФОРТЕ РАДИО „Десетият град“ дебатира най-важните теми и събития от седмицата за града и региона, успехите и проблемите на шуменци.

За контакт с Форте Радио:

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет.5
  • Офис/Новини: 054 800 255
  • 054 80 14 14, 0887 280 508
  • sales@forteradio.com
  • office@forteradio.com
  • Сайт на радиото: http://www.forteradio.com/