Нова Загора


radio nova zagora

radioplayerRadio Nova – Nova Zagora е на 14 октомври 2000 г., на честота FM 93.0 MHz, на Петковден – Празник на Нова Загора. Вече 10 години радиото се самоиздържа.
Независимо от превратностите на времето, медията продължава да изпълнява своята мисия да информира обективно своите слушатели, да им предлага най-доброто от българската и чуждестранна музика и песен.

Радио „Нова“ – Нова Загора не излъчва попфолк, хаус и рап.
Освен традиционните за всяка програмна схема сутрешен и следобеден блок, и емисиите „Новини“, всяка събота, неделя и на официални празници, от 12.00 до 13.00 ч, в ефира на „Нова“ звучи едночасовото предаване „С погача и песен“ съставено изцяло от автентичен български фолклор, както и: „Изберете българското“- предаване за българска музика и песен; „Българският Топ 100“; „Кречетало“ .
Радио „Нова“ – Нова Загора излъчва директно  от Дома на културата в Нова Загора всички заседания на общинския съвет в Нова Загора. Преди време, когато отборът на новозагорския ФК „Загорец“ беше член на Източната „Б“ футболна група, Радио „Нова“-Нова Загора излъчваше директно 90 минути мачовете на отбора, като гост.

За контакт с Радио „Нова“ – Нова Загора

  • Адрес: гр. Нова Загора, област Сливен, площад „Свобода“ 1.
  • Телефон: 0457/6 32 14; 0896 28 58 15.
  • Еmail: canko_mitev@abv.bg
  • Сайт на радиото: http://radionova-bg.net/