Радио Пловдив


bnr plovdiv
bg radio
darik radio
radio 1
radio-1-rock
radio energy
radio fm plus
radio veronika
radio veselina
radio vitosha
radio city
radio magic fm
radio the voice
radio melody
radio zorana
radio fresh
radio nova
avtoradio
radio z-rock

Слушай Радио Пловдив онлайн от тук:

bnr plovdiv

download

alpha radio
radio ultra
radio bulgaria on air
radio bumerang
radio njoy
radio focus
bnr blagoevgrad
btv radio
radio bumerang
radio veliko tarnovo
radio classic fm
radio nova zagora
radio gea
radio 999
radio jazz fm
radio katra fm
radio mixx
radio power fm
radio sofia live
radio bella
radio berkk-m
obshtinsko radio burgas
bnr varna
radio vega
bnr vidin
radio dobrudja
radio elto
radio zetra
radio k2
radio maya
radio menes
bnr plovdiv
radio ruse
radio sevlievo
radio silver
bnr sofia
forte radio
radio hot fm
bnr shumen
bnr stara zagora
folk-radio
bnr horizont
bnr hristo botev

Радио Пловдив е българско регионално радио. За първи път в ефир сигналът му прозвучава през 1955 г.Радио Пловдив е една от електронните медии в България с най-богата история. Когато през 1955 година за първи път в ефир прозвучава сигнала на Радио Пловдив, нито неговите създатели, нито пък слушателите му могат да си представят, че след няколко десетилетия “на живо” от тази честота ще звучат гласовете на българските дисиденти, на папа Йоан Павел Втори, на британския принц Чарлз и на руския писател Виктор Суворов, осъждан трикратно на смърт от съветското правителство.

Днес Радио Пловдив е част от Българското национално радио, независима медия, отстояваща ежедневно свободата на словото и мисълта, медия, която информира обективно и честно слушателите и посредничи в диалога между институциите на демократичната държава и обществото.

Според социологическите проучвания Радио Пловдив е безспорният информационен лидер в своя район на покритие. Ние следваме основните принципи на обществените медии и осигуряваме точна и обективна информация в програмата си, която е територия на новини, независимо от тяхната география.

Радио Пловдив осъзнава своите образователни и културни функции и се стреми да бъде медиатор и глас на хората, създаващи българската наука, изкуство и култура.

Плурализмът на мнения и различните гледни точки при отразяването на актуалните събития е другият основен принцип на Радио Пловдив. За нас е важно да провокираме обществен дебат, защото в сблъсъка на мнения ставаме по-информирани, по-независими, по-свободни, а и по-толерантни. Радио Пловдив е първото българско радио, излъчващо на живо в Интернет от март 1998 година. Екипът на Радио Пловдив е колективен носител на наградата “ПЛОВДИВ” за журналистика.

РАДИО ПЛОВДИВ е информационно радио. Затова първостепенно място в програмата му заемат емисиите НОВИНИ. На всеки кръгъл час РАДИО ПЛОВДИВ излъчва собствени или комутира емисии “НОВИНИ” на БНР по установена схема.

По силата на същата схема РАДИО ПЛОВДИВ излъчва на половин час ВОДЕЩИТЕ НОВИНИ в едно изречение /headlines/. Основните емисии са съставени от новини, информации, кореспонденции, озвучени информации, както и директни включвания от мястото на събитието.

Принципите, по които се подготвят тези емисии са обективност, актуалност, значимост, повторяемост. Новините са ангажимент на ИНФОРМАЦИОННИЯ ЕКИП на РАДИО ПЛОВДИВ. Екипът е колективен носител на НАГРАДАТА “ПЛОВДИВ” ЗА ЖУРНАЛИСТИКА ЗА 1998 ГОДИНА.

За контакти с Радио Пловдив:

  • Адрес: Пловдив 4000, улица Княз Дондуков Корсаков 2
  • телефони: 032/ 605 830 – централа, 632 400 – ефир, 626 584, 624 969 – редакция, 633 110 – гл.редактор,
  • 032/ 605 880, 605 881, 625 057 – реклама, 632 841 – директор, 632 760 – гл.инженер
    факс: 032/ 633 360
  • e-mail: chiefeditor@radioplovdiv.bg, director@radioplovdiv.bg, reklama@radioplovdiv.bg, chiefeng@radioplovdiv.bg
  • Сайт на радиото: http://www.radioplovdiv.bg/